Stan cywilny ;): mam chłopaka
Wysłany: 2010-03-06, 22:38 dni płodne...a ciąża?
hmm może zacznę od tego,że mam 17lat..w grudniu bede miala 18...
Powinnam dostac okres 2 dni temu i nic...:(
Dzisiaj pierwszy raz kochałam sie z chłopakiem, tzn on nie doszedł a ja tak.Nie doszło do wytrysku,,we mnie", bo nie chcieliśmy.a błonę już kiedyś przerwaliśmy gdy wkładał mi palce.. i dodam ze nic nie bolało mnie.
Czy moge być w ciazy?
Dodam ze nie zabezpieczylismy sie
bo słyszałąm ze jesli przed okresem uprawia sie seks to nie zachodzi sie w ciaze?to prawda?mi zawsze spoznia sie okres i teraz zaczynam żalowac tego co zrobiłam .
[ Dodano: 2010-03-06, 22:45 ]
nie żeby mi zle bylo...
Ale chodzi mi o to że moge zaczac żalować konsekwencji jakie moga z tego wyniknąc:((mieslismy poczekac z tym do nastepnego roku, ale strasznie nas do siebie ciagnie i trudno było przestać.
owszem możesz być w ciazy nawet jesli nie doszło do wytrysku w Tobie. Najlepiej jak zrobisz test ciążowy ale nie raz a 2 lub 3 aby miec pewnosc. I jeśli wyjdzie ze nie jestes w ciazy to dziekuj Bogu i nastepnym razem nie rób takiej głupoty. A jeśli jestes w ciazy to napewno jakos dacie rade;)
Pozdrawiam!
Wysłany: 2010-03-07, 09:52
jak mi sie miesiac spozni to wtedy zrobie...
wogole to taki hmm obciach isc po test , bo nie mieszkam w miescie...i bym musiala isc po szkole a ludzie tak głupio patrza....
Obciach ?
Nie zabezpieczyliście się, bo też wstydziliście się kupić paczki prezerwatyw ?
Skoro piszesz, że zwykle masz nieregularną menstruację, to możliwe, że się udało.
Jednak następnym razem proponuję odwrotną kolejność - najpierw się martwić o zabezpieczenie, a potem iść do łóżka
Wysłany: 2010-03-08, 17:46
rozmawiałam z chłopakiem o moich podejrzeniach i zdecydowanilismy ze poczekamy jakis miesiac i wtedy zrobie test, a on chce być przy tym dlatego mam cudownego chłopaka;))będzie mi lżej jak bedzie ze mna wtedy...ale poki co staram sie byc dobrej mysli...chociaz bylam dzisiaj w szkole i kolezanki stwierdzily ze jestem jakas inna niz zawsze i taka załamana, ale straram sie nie myslec o tym ciagle.
Stan cywilny ;): ---
Wiek: 20 Dołączyła: 31 Lip 2007 Posty: 378 Skąd: Z nad morza
Wysłany: 2010-03-08, 19:00
Nie panikuj, prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest tak małe, że raczej powinno być wszystko ok.
Dlaczego czekać miesiąc i dodatkowo się stresować przez ten czas, powiedz mi? To, że dowiesz się później o problemie, nie sprawi że przestanie on istnieć.
_________________ Tylko o sprawach, które nas zupełnie nie interesują, możemy wydać rzeczywiście bezstronną opinię, co niewątpliwie jest dowodem, że opinia bezstronna jest zawsze absolutnie bezwartościowa.
Stan cywilny ;): żona :)
Wysłany: 2010-03-11, 19:39
Nie panikuj, nie miałaś głowy wtedy to musisz mieć teraz. Leć po test, przy okazji kup gumki, bo Twój facet widzę, że też głowy nie ma... I niech się nauczy ich obsługi. Przyda się. A Ty naucz się liczyć dni i określać dni płodne.
Test zrób raz, one są teraz dość skuteczne, potem poczekaj tydzień i jak nic to zrób znowu test. Zresztą testy u ginekologa są darmowe a tam też powinnaś się wybrać skoro postanowiłaś uprawiać seks.
Pamiętaj, że stres opóźnia miesiączkę, a ostatnio żyjesz w stresie. Moim zdaniem nie jesteś w ciąży, a jeśli jesteś to jest to wyjątkowy zbieg okoliczności.
Poza tym ciąża to nie koniec świata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum