Wysłany: 2007-09-24, 20:01 Nowy portal - wersja beta :D
Więc tak jak już pisałem wcześniej w którymś temacie umieszczam tutaj link do portalu nad którym sie męczyłem ładnych parę tygodni Proszę o podawanie w tym temacie ocen i komentarzy na temat tego portalu oraz co ewentualnie można by w nim zmienić.
Jeszcze zawiera błędy i nad nim pracuje, tak więc jeśli coś się bedzie źle wyświetlało, lub zamiast strony będzie jakiś komunikat to proszę się nie dziwić
Stan cywilny ;): szukam miłej dziewczyny.
Wiek: 24 Dołączył: 23 Wrz 2007 Posty: 107 Skąd: z nienacka
Wysłany: 2007-09-29, 10:08
Na początku napisze ze zajmuje sie pisaniem stron www już kilka ładnych lat.
A teraz konkrety.
Na NIE:
- strona nieczytelna,
- nie jest userfriendly
- kod to po prostu porażka (wiele niepotrzebnych smieci)
- Wyglad raczej przypomina serwis reklamowy a nie portal,
- zle dobrane kolory. Mozna użyc czerwonego, ale nie wszedzie.
Wysłany: 2007-09-29, 19:44
wszystko sie zgadza, kazda strona musi na soebie zarobic zeby nie umarla, jednakrze trzeba to zrobic z glowa. Przedewszystkim zrob strone w pelnej rozdzielczosci, tzn, tak aby byla na calej stronie a nie tylko w wycentrowanym bloku. po 2, okresl gdzie ma byc reklama, i nie zaleznie czy bedzie jakis tekst czy grafika, reklama bedzie w tym samym miejscu. Baner interpatrolu proponuje w topce storny jako baner, moze byc w rotatorze. Adsense najlepiej gdzies na boku. np. po prawej stronie, albo w trakcie artykulu. Wywal zbedny kod html, takie jak podwojne, a nawet potrojne tagi <html></html>, to jest zbedne. Troche wiecej kozystaj z w3. jak bede mial chwilke to cos jeszcze napisze.
No cóż. Coś mi przyszło do głowy odnośnie tych reklam, ale to jeszcze przemyśle.
Co do szerokości, to strona powinna tworzyć całość z forum więc powinny być tej samej szerokości i kolorystyki z tąd włąsnie czerwona kolorystyka strony.
Co do bannera interpolu to raczej będzie to trudne, gdyż on jest pobierany razem z resztą reklam z bazy danych forum. Reklame adsense można jedynie wcisnąć w wierszyki. News'y są pobierany tak jak reklamy z bazy danych.
Tagi <html></html> dodałem jak sprawdzałem czy skrypt jest poprawnie wykonywany. Każda z opcji jest includowana i wcześniej jak pisałem skrypt sprawdzałem czy skrypt poprawnie działa, a ponieważ nie powoduje to wadliwego działania strony więc nie usuwałem tych tagów w razie gdybym musiał wprowadzać jakieś modyfikacje w skrypcie.
_________________ Wiara potrafi czynić cuda. Trzeba tylko mocno wierzyć.
Wysłany: 2007-09-29, 22:21
Dopiero teraz zauwazylem...
Kod:
Created by Freelancer Baner partnera
forum milosne,forum,forum ogolnotematyczne,sympatia,milosc,porady milosne,wiernosc,zdrada,zaufanie,kochac,kochanie,wierszyki,wiersz
Wywal to bo google jest nerwowe i araz zablokuje strone w wyszukiwarce.
Created by Freelancer Baner partnera
forum milosne,forum,forum ogolnotematyczne,sympatia,milosc,porady milosne,wiernosc,zdrada,zaufanie,kochac,kochanie,wierszyki,wiersz
Wywal to bo google jest nerwowe i araz zablokuje strone w wyszukiwarce.
Czy ja wiem? Ja tak mialem na forum ktore mialo prawie 5 tys userow i jakos 8 miesiecy dzialalo bez zadnej blokady Ogolnie jesli google by blokowalo za takie co ty raczej nie bylo by mowy o wymianie linkow
Wysłany: 2007-09-30, 10:44
ale to nie sa likni, to jest tzw. spam. Google traktuje to jako proba oszukania bota. a chodzi mi nie o to ze jest taki napis, tylko o fakt ze jest koloru strony. Albo widac, albo nie. Bot google wykryje to predzej czy pozniej.
Bot google bardzo dobrze wie, że tam jest taki napis. Wystarczy znaleźć naszą strone w wyszukiwarce kliknąć kopie i znaleźć napis. Oczywiście on tam jest. Wątpie, żeby google banowało za takie coś. Jeśli by to robili to połowe stron w Polsce by musieli zbanować bo z tego co zauważyłem, to taka praktyka jest dość popularna.
Bot google bardzo dobrze wie, że tam jest taki napis. Wystarczy znaleźć naszą strone w wyszukiwarce kliknąć kopie i znaleźć napis. Oczywiście on tam jest. Wątpie, żeby google banowało za takie coś. Jeśli by to robili to połowe stron w Polsce by musieli zbanować bo z tego co zauważyłem, to taka praktyka jest dość popularna.
Zgadzam sie z tym, jak narazie portalowi nic nie brakuje
dominium napisał/a:
Na początku napisze ze zajmuje sie pisaniem stron www już kilka ładnych lat.
A teraz konkrety.
Na NIE:
- strona nieczytelna,
- nie jest userfriendly
- kod to po prostu porażka (wiele niepotrzebnych smieci)
- Wyglad raczej przypomina serwis reklamowy a nie portal,
- zle dobrane kolory. Mozna użyc czerwonego, ale nie wszedzie.
Na TAK:
- jeszcze nic nie znalazłem.
W sumie jak jest tyle bledow to proponuje ci lepszy zrobic
No cóż. Wiemy, że to jest jak tam napisałeś amatorski portalik, i przyjmujemy każdą opinie, czy dobrą czy też negatywną, ale chyba mamy prawo do obrony i wytłumaczenia, dlaczego jest tak a nie inaczej.
Wysłany: 2007-09-30, 18:15
Zgadzam sie, ale "tobiasty", nie bronil sie, a zazucal mi to ze nic nie robie. JAk mialbym czas t z checia bym cos skrobnal, ale niestety ,studia, praca.. czasu zbyt malo. Swoja droga nie moge powiedziec nic o stanie faktycznym, bo nie znam zrodla. Jak cos znajde to bede pisal. Ale wybacz, pisanie ze "napisz lepszy", jest nie na miejscu. To nie moj portal, ja moge pomoc.
Zgadzam sie, ale "tobiasty", nie bronil sie, a zazucal mi to ze nic nie robie. JAk mialbym czas t z checia bym cos skrobnal, ale niestety ,studia, praca.. czasu zbyt malo. Swoja droga nie moge powiedziec nic o stanie faktycznym, bo nie znam zrodla. Jak cos znajde to bede pisal. Ale wybacz, pisanie ze "napisz lepszy", jest nie na miejscu. To nie moj portal, ja moge pomoc.
Wybacz zachowalem sie jak "gowniarz" moze dlatego ze ja nie jestem z branzy (bo na php i programowaniu to sie wogole nie znam ) Ale sadze ze Freelancer naprawde sie stara i chce zeby bylo jak najlepiej
Dzięki za opinie Jeszcze trochę się nad nim pomęczę i go wstawię
Jeśli ktoś był by chętny i miał jakieś opisy na gg, wierszyki, tapety na tel itp to byłbym wdzięczny jeśli ktoś doda to do portalu mimo iż jeszcze on nie jest dokończony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum